De där biverkningarna…

Jag har sprayat Synarela i drygt tre veckor nu. Vi ska göra ett ÄD-försök kring vecka 44 enligt donatorkoordinatorn och jag tycker det känns bättre ju längre tid jag är nedreglerad innan försöket. Av de försök vi hittills har gjort var det den gången jag var nedreglerad under lååång tid, som vi fick ett positivt resultat. Då gick jag på Enanton under mer än ett halvår innan försöket. De två följande gångerna gick inte till på samma sätt, jag blev inte nedreglerad alls utan försöken gjordes i min naturliga menscykel. Resultatet blev inte heller upplyftande, inget av försöken ledde vidare till en graviditet.

Därför har jag kommit fram till min egen slutsats, att min kropp behöver styras dit den ska med så mycket hjälpmedel som möjligt. Först nedreglering, gärna under så lång tid som möjligt för att svälta ut en del av endometriosen. Därefter kraftig skjuts med hjälp av hormoner för att hjälpa kroppen att ta emot och behålla ett embryo. Ni vet att det är det absolut värsta läkare vet, när man som patient kommer med egna diagnoser och dessutom har förslag på behandling?  Jag vet också det och jag vågade nästan inte fråga henne. Men min läkare höll med om att jag borde nedregleras under lite längre tid.

Men nu till en fråga. Jag har inga glasklara minnen av biverkningarna från tidigare behandlingar med Synarela, det är en ganska suddig minnesbild. Jag kommer ju ihåg värmekänslan och svettningarna, möjligtvis också att jag fick ett hetsigt humör. Men viktuppgång? Sedan jag började den här gången har jag stadigt gått upp ett kilo i veckan. Jag läser att det står viktförändringar i bipacksedeln, men är det vanligt? Och så undrar jag; är det så att medicinen gör att jag går upp på grund av att jag får ökad aptit (vilket jag inte tror att jag fått) eller är det så att medicinen i sig ökar min vikt? Genom att förbränningen går på sparlåga eller liknande? Tråkigt är det iallafall. Det ser redan efter tre veckor ut som om jag har lagt på mig några extra sommar-trivselkilon.

Annonser
Explore posts in the same categories: försök nr 8 - äggdonation

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “De där biverkningarna…”

 1. Queenstreet Says:

  Ja just viktuppgång var en av få biverkningar jag kände av när det gällde Synarela. Det och ett sämre tålamod. Minns inte att jag var hungrigare, däremot vet jag att jag rörde på mig mindre. Hade t ex joggningen på paus, så det gjorde nog sitt till det med.
  Kram m.

 2. Nelle Says:

  Jag sprayade med Synarela i somras och gick också upp i vikt. Vet inte om det beror på det eller på mat och lathet… Brukar inte gå upp i vikt, men det kan ju ha ändrats.
  Hoppas att ni har tur den här gången!
  Kram!


 3. Vad skönt att du fick en läkare som gick på ditt spår.

  Vet tyvärr inte hur det är med Synarela och vikt, memn hoppas att du kan få ett svar. Sen håller jag tummarna såklart!

 4. Äggmadame Says:

  Trivselkilo är plus tycker jag 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: