Internet på gott och ont

Då har man varit ute och läst på internet igen. Och vad händer, som ett brev på posten, jo man börjar ställa lite egna diagnoser och tänkbara tillvägagångssätt. Vilket inte är väldigt populärt hos ens läkare. Jag har inte hört talas om assisted hatching tidigare, att man gör embryots skal tunnare eller helt enkelt gör ett hål i det för att underlätta för embryot att lämna skalet och fästa i livmodern. Och nu undrar jag om det praktiseras inom landstinget i Sverige, och om det skulle kunna vara en väg till att lyckas. Som jag förstår det använder man metoden när embryon tidigare inte har fäst efter ET, jag vet inte om det finns fler kriterier för att använda det här tillvägagångssättet. Och om det finns risker, det verkar inte vara helt färdigutrett ännu.

Annonser
Explore posts in the same categories: ivf

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

7 kommentarer på “Internet på gott och ont”

 1. Tessa Says:

  Hej. Jag pratade med min klinik om det o de sa att det inte finns något bevis på att AHA gör att ägget fäster lättare. En del bevis tyder på det motsatta att det minskar möjligheterna att bli gravid. Pga detta, meddelade min privata klinik mig, att de inte utför AHA på embryon. Tyvärr. För jag hade gärna testat nu när vi gjort 4 insättningar utan att någon fäst..

 2. Queenstreet Says:

  Ja Internet kan vara både av godo och av ondo… Frågan är ju om man kanske inte ska lita på sina läkare och tänka att om de trodde det varit ett alternativ hade de tagit upp det. Å andra sidan verkar mycket skilja sig från klinik till klinik, så man kanske skulle skaffa sig en andra åsikt… Svårt svårt.
  Kram!

 3. Tingeling Says:

  Min vän gjorde assisted hatching på sista försöket och blev då gravid. Här i Finland är det i alla fall rätt vanligt att man gör det, tycker du ska prata med läkaren om det!

 4. Äggmadame Says:

  Kikar in hos dig och säger hej och lycka till!!!

 5. Sofia Says:

  Och jag tipsar om en tjeckisk klinik, Reprofit i Brno där de gör äggdonation. Och med blastocystodling, assisted hatching etc som standard.. De är mycket prisvärda och jag känner flera som blivit gravida där. Dock ej med äggdonation men det ska väl inte spela nån roll.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: