Framtiden

Vi har ett försök till framför oss, och det hade kunnat bli av redan om en månad om vi hade orkat och om min menscykel hade stämt med donatorns. Men ingendera av dessa förutsättningar stämmer in. Vi har precis fått reda på att vårt andra frysförsök misslyckats och det hade för det första känts jättekonstigt att samma dag som jag testade negativt så skulle jag börja ta mediciner inför nästa omgång. Varje försök måste väl få sin tid, före, under tiden och efteråt. Vi behöver nog vara ledsna ett litet tag.

Och så behöver vi pausa och låtsas som om RMC inte finns och att problemet i sig inte finns. Först sörja, sedan leva normalt ett tag för att hämta kraft till nästa försök. Men sedan är det väldigt osäkert vad som händer. Om vi har en oerhörd tur, så kommer det att finnas en donator som klarat provtagningarna och som kan sätta igång med stimulering innan klinikens sommaruppehåll. Om inte, så blir det inget försök förrän till hösten. Och då pratar vi om tidigast oktober, enligt RMC:s planering.

Så jag går här och hoppas nu att vi ska kunna få en chans i slutet av juni. Det hade varit så fantastiskt skönt att kunna ha det att se fram emot.

Annonser
Explore posts in the same categories: tankar

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Framtiden”

 1. MDB Says:

  Förstår verkligen både att ni vill pausa och sedan hinna komma igång innan sommaren. Hoppas att det blir i juni!

 2. Ullis Says:

  Hej Tovalisa!

  Jag har läst hela din historia och både en och annan tår har trillat.
  Är själv i samma sits, med hopplös endo, cystor, dålig äggreserv och misslyckade ivf-försök.
  Är verkligen imponerad av att ni orkar kämpa vidare och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni ska lyckas och så snart som möjligt! Man bli galen av detta eviga väntande…
  Många kramar
  Ullis

 3. Johanna Says:

  Hoppas verkligen det blir slutet av juni! Och hoppas innerligt att det blir det försöket som lyckas. Det här är som sagt en tids- och envishetsfråga innan du blir gravid och får barn.

  Men om oturen är framme igen och om jag misslyckas kanske det är smart att gardera dig lite och kontakta t.ex. Ava i Finland? De har mellan 6 och 8 månaders kötid och Försäkringskassan kommer betala behandlingen åt er i efterhand. http://www.barnlangtan.com/behandlingar/ersaettning-foer-vard-utomlands

  Det jag tänker är att det kanske blir mindre stressande med sista försöket på RMC om du vet att inte allt står och faller på det? Eller så kanske det bara är jobbigt att riva upp mer vägar och fler tankar, så gör det som känns bäst.

  Stora, stora kramar,
  /Johanna

 4. *Mette* Says:

  Åh, lilla du! Jag tänker på er. Stor cyberkram, /M.

 5. Tovalisa Says:

  Tack snälla vänner. Ja det är inte lätt att veta vad som är rätt. Å ena sidan vill jag veta att det verkligen kommer att ske en dag, att utnyttja alla möjliga vägar till fullo redan nu, men å andra sidan vill jag uppleva och genomgå varje försök för sig, låta det ta sin egen tid. En sak i taget, liksom. Svårt att veta vad som är klokast.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: