På det ena eller andra sättet

Jag hade ett långt samtal med min ivf-läkare igår. Hon tror stenhårt på att vi kommer att lyckas till slut. Det känns väldigt viktigt för mig att hon tror på oss. Det är lätt att man börjar tvivla på sin kropps förmåga. Om man har trasiga äggstockar som mest består av ärrvävnad, cystor runtomkring dem och inga äggledare kvar så ligger det nära till hands att tro att livmodern kanske inte heller fungerar som den ska. Men min läkare förnekar å det bestämdaste att det skulle vara något fel på min livmoder, vi har haft otur helt enkelt.

Hon vill att vi provar en frysåterföring i ostimulerad cykel till nästa gång. Det vill säga inga hormonstimuleringar inför försöket, utan jag testar med ägglossningsstickor och så sätts embryot in när det passar ”naturligt” i menscykeln. Jag är väldigt nervös inför att gå till väga på det sättet, klarar min kropp av det själv? Min egen statistik talar för att ju mer hjälpmedel, desto bättre resultat.

Under förra försöket hade jag hjälp både av Pregnylinjektioner varannan dag och Crinone och Progynon var dag. Och jag blev gravid, om än bara för några veckor. Den här gången använde jag ingen Pregnyl, bara de andra två medicinerna. Och det gick åt skogen. Jag vet ju att det kan finnas tusen orsaker till varför det inte fungerade, men jag kan inte tro att det kan skada att ge kroppen en extra skjuts.

Nu ska vi först och främst åka iväg på semester i två veckor i slutet av februari, och sedan ska vi ta tag i nästa försök, hur det nu än ska göras. Det ska gå, på det ena eller det andra sättet.

Annonser
Explore posts in the same categories: äggdonation, tankar

5 kommentarer på “På det ena eller andra sättet”

 1. MDB Says:

  Vad härligt att ha en läkare som tror på att ni kommer att lyckas! Jag tror också på er, hoppas på nästa försök, klart att det ska gå till slut. Kram.

 2. Uniflora Says:

  Det är läbbigt att byta behandling och särskilt att köra ”naturlig” cykel. Jag kände samma sak när vi skulle göra det. Men det var skönt också. Inga tabletter, sprutor eller annat skit. Bara jag och ett litet embryo.
  Era embryon i frysen måste ju vara tokstarka så jag tror otroligt mycket på dem!
  Kram

 3. Maria Says:

  Mitt i allt så låter väl läkarens ord väldigt positivt. Våga lita på det,de vill ju också att du ska lyckas.
  Njut nu av en välbehövlig semester så håller jag tummarna för nästa försök.

  Kram

 4. Queenstreet Says:

  Skönt att läkaren är så positiv.
  Våra läkare sa alltid att det bästa tecknet på att det ska funka är att man faktiskt lyckats en gång. Att man varit gravid. Det är positivt!
  Kram!!!

 5. Queenstreet Says:

  Alltså, jag menar förstås att vi blev gravida men fick ett utomkveds, att det var det som var positivt. Så även för er. Att ni har lyckats en gång, även om det inte gick hela vägen, talar gott för framtiden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: