Tankar om kvällen

Jag kommer nog inte klara av att vänta. Jag grät som en liten unge den dagen jag fick beskedet att vi inte får försöka igen. Jag kastade telefonen och skrek av ångest och ängslan. Fy faaaan vad majoriteten av befolkningen inte fattar hur priviligierade de är som planerar barn – och sedan får dem.

Jag träffar väldigt mycket människor i mitt jobb. Dessa människor är nog ett snitt av befolkningen i helhet. Men enligt min nuvarande perceptionsförmåga har ungefär 98% av dem ett spädbarn eller är gravida.  A l l a  kan.

Moget och uppbyggande att tänka så. Framför allt framåtsträvande. Men jag är också svag ibland. Jag orkar inte. Fan vad det blev mycket ”jag” i den här texten.

Annonser
Explore posts in the same categories: barnlöshet

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “Tankar om kvällen”

 1. Minnea Says:

  Jag förstår att det är fruktansvärt tungt. Svårt att hitta ord, för jag vet hur bottenlöst vidrigt det är att inte veta, inte ha ett facit som säger om man någonsin kommer komma fram. Sen kan jag utifrån känna mig säker på att du kommer bli mamma på ett sätt du kommer bli lycklig med, men det är svårt att se när man själv är mitt i.

  Måste du vänta? Riga eller så kan inte vara ett alternativ?

  • tovalisa Says:

   Stor kram till dig fining, som tror att jag kommer att bli mamma. Jag skulle kunna pussa ihjäl dig för att du säger så. För i mina mörka stunder, som kommer ofta, så tror jag att jag aldrig kommer att bli det.

   • Minnea Says:

    Det är det enda rimliga att det kommer gå bra. Du har en fungerande livmoder, envishet och en partner som backar dig. Äggdonation funkar alltid i din situation – det är bara en fråga om hur lång tid det tar och hur mycket pengar det kommer att kosta.

    Jag såg precis att IVF-kliniken i Falun börjat med privatfinansierade äggdonationer och att det verkar vara lika dyrt som i St Petersburg och Riga. Det finns ett beslut på att Huddinge också ska göra det, men vet inte hur långt de kommit med det beslutet och om det kommer gälla för folk som inte bor i Stockholm. Så om landstingsförsöken inte funkar eller om du inte orkar vänta finns det andra vägar på seriösa, svenska kliniker om ni har ekonomin som klarar det just nu.

    Sen är det statistiskt sett troligare att det går bra än att det inte går bra på de två landstingsförsök du har kvar. Det är alltså inte bara att jag vill tro att det går bra, utan den där logiken och statistiken som jag är så förtjust i säger det också. 🙂

 2. Tingeling Says:

  Så bekant, igen. Läs:
  http://tingeling1.wordpress.com/2009/08/31/utanfor-2/
  Önskar jag kunde svinga mitt trollspö för dig, Tovalisa. Göra så att allting blir bra.
  Tänker på dig, mycket.
  Kram

  P.S. Du har mail (äntligen…)

 3. kapybaran Says:

  ja, den där önskan om ett facit. man skulle kunna ta en lång längtan om man bara visste att det fanns ett mål. ”Om tre och ett halvt år blir du mamma” -då hade man ju stått ut på ett helt annat sätt.
  jag är ju obotlig optimist, så jag kan inte se annat än att du blir mamma en dag… men liksom Tingeling önskar jag mig ett trollspö til dig.

 4. iborian Says:

  Åh fina du! Du kommer att bli mamma till slut. Jag kan inte för mitt liv föreställa mig något annat.
  Men jag vet hur de tunga stunderna känns. Hur hopplöst allt är. Tillåt dig att vräka dig i det onda och kom upp igen när du är redo.
  Varmaste kramar till dig! /Å

 5. Anna-Bell Says:

  Vet inte vad jag ska säga som inte är sagt. Men så klart vill jag också tro att det kommer att ordna sig för dig. På något sätt kommer du att bli mamma, det bara måste vara så.
  Massor av kramar!

 6. Jenny Says:

  Förstår att det är tungt just nu, men jag tror på er!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: