Ej för pryda/känsliga läsare

Imorse när jag tagit min Crinone-gel på morgonen var applikatorn lite lite brun som av gammalt blod när jag tog ut den. Det kanske inte behöver betyda någonting.

Men om det nu inte betyder någonting så var det väl väldigt onödigt att det ens skulle vara där, den lilla lilla mängden. Pulsen ökar direkt och oron börjar svida i magen.

Så kommer det en liten tagg av ångest. En liten fråga som är väldigt känslig att ställa, men jag måste fråga er. Visst kan man leva som vanligt efter ET eller är det total sexuell avhållsamhet som gäller? Vi har varit väldigt VÄLDIGT försiktiga även om jag kände mig helt säker på att det var okej. Jag hade aldrig kunnat leva med att ta någon risk i det här skedet. Men vet ni mer än vad jag vet?

Lugnande besked mottages tacksamt.

Annonser
Explore posts in the same categories: tankar

7 kommentarer på “Ej för pryda/känsliga läsare”

 1. Minnea Says:

  Att skriva lugnande saker på din blogg är nog min specialitet. 🙂

  När livmodern växer måste ett stort antal nya blodkärl anläggas för att blodförsörjningen ska fungera. Vissa av dem hamnar väldigt ytligt på livmodertappen. Därför blöder man väldigt lätt därifrån i början av graviditeten, men de blödningarna är helt ofarliga. Det är extra lätt hänt att man blöder vid sex, men det enda farliga med det är vad det gör med dina nerver. Sex får man ha.

  Vid hälften av alla graviditeter ungefär har man en liten blödning. Tecken på att en blödning är dålig är att den är riklig, att den ökar, att den gör ont eller att den är slemblandad och som vid mens. Jag blödde flera gånger när jag var gravid – precis som du beskrev med lite brunt på applikatorn. När jag fick missfall för fyra år sedan kände jag först en molvärk i magen och blodet kom sedan inom någon timme som kvitto på att det var knas, men det visste jag egentligen redan då.

  Om du känner att det är jättejobbigt kan de kolla hur det går på kliniken. Om en dryg vecka kan de med lite tur se hjärtslag, även om det kan ta en vecka till. Fram tills dess kan de göra blodprov för att kolla nivåerna av hcg. Det är helt okej att ringa och tjata på att få sådan hjälp om du känner att du skulle må bättre av det!

 2. Åsa Says:

  Jag har missat att säga GRATTIS!! Åh, vad roligt att det gått så bra!

  Precis samma sak, med lite lite färg på Crinone-applikatorn, hände mig också och det var ingen fara (sonen ligger och sover i sin vagn nu :-)). Slemhinnorna blir sköra av Crinonen och dessutom är det lätt att rispa lite med den där applikatorn.

  Även om du skulle få en lite större blödning så behöver det inte heller vara någon fara. Det hände mig och jag höll på att få en hjärtattack men det visade sig inte vara någon fara. Tydligen är det vanligare med blödningar vid äggdonation än vid vanliga graviditeter av någon anledning.

  Hur som helst, jag tror att allt är i sin ordning men jag håller tummarna för säkerhets skull!

 3. Jenny Says:

  Jag var orolig för det där med crinonen och att det kom ut lite brunt, men det ska sköterskan var helt normal. Jag tror också att det inte är någon fara. Men jag tycker absolut inte att du ska tveka att kontakta läkaren om du är orolig. Det är värt att ringa och ställa en extra fråga bara för att bli lugnad.

 4. Alice Says:

  Hej Tovalisa! Jag tror inte att det är någon fara! Har hört från flera vänner som varit gravida att det är relativt vanligt att man kan blöda lite och/eller få färgade flytningar. Kan även tänka att crinonen frestar på ytterligare på miljön därinne, den liksom fastnar ju därinne och sedan lossnar det bitar och då kan jag tänka mig att det kan bli lite färgat på applikatorn om slemhinnorna är lite sköra. Jag håller alla tummar för att allt ska gå bra för er och det tror jag fullt och fast på att det kommer att göra!

  Vi var förresten i NY precis, kom hem idag. Det är en härlig stad, me like! Är mycket gladare nu 🙂

  Kram!

 5. Lisa Says:

  Dwt står överallt att det är ofarligt med sex. Trots det kände jag mig orolig. Denna oro gjorde att jag inte kände lust, eller så var det hormonnivåerna i början av graviditeten som gjorde det. Hursomhelst så var vi sparsamma med sex till kanske 12:e veckan. Missfalllsrisken sjunker avsevärt efter den veckan. Mycket psykologi det där. Men sen kom lusten tillbaka och höll i sig till ca v 30 då jag fick väldigt ont i sidan och sov dåligt.
  Gör det som känns rätt för dig!

 6. Hanna Says:

  Vår läkare gav oss sexförbud (& för min del även bada badkar förbud) i 2 v efter ET. Det handlade om att inte utsätta sig för risken för infektion (som ju iofs är väldigt liten, ”men för att vara helt på den säkra sidan”, som han uttryckte det). & hade du fått en infektion hade du nog märkt det. Jag tror också att det i första hand handlar om sköra slemhinnor. Alternativt lite rester efter nidblödningen. Jag vet hur stressande det är med blod (minsta teckan på blod räcker för att få hjärtat i halsgropen) så jag hoppas verkligen att du slipper mer blod framöver & att det går snabbt som en dans till v 12! 🙂 Kram kram

 7. tovalisa Says:

  Minnea – du är så klok och du kan tro att jag är glad att du lugnar mig då och då. Jag tror bestämt du vet ”allt”. Och kanske jag skulle fråga om jag fick göra ett blodprov till.

  Åsa – tack! Och vad skönt det är att höra att samma sak händer andra -dessutom med lyckligt slut. Tumhållning uppskattas!

  Jenny – faktiskt sms:ade min läkare mig igårkväll och frågade hur jag mådde, precis när jag satt och tänkte på om jag skulle ringa idag. Det var nog meningen att jag skulle prata med henne.

  Alice – jag tror också att det är just Crinonen som gör det. Man kan nästan föreställa sig hur skört det är där just nu. Och vad glad jag blir att ni hade det så bra i NY!! Och att du är mycket gladare nu. Härligt!

  Lisa – ja, jag har inte heller kunnat hitta någon info om motsatsen. Men som du säger ska var och en göra det som känns rätt. På något sätt känner man nog det.

  Hanna – vår läkare gav mig bara tungt arbete-, oro- och koffeinförbud. Inget om sex eller bad. Trots detta har vi inte gjort någotdera. Förrän nu, och naturligtvis kommer den lilla bruna färgen som ett brev på posten dagen efter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: