Skendräktig

Tantvarning nummer tjugoåtta: Jag har inte bara odlat, inte bara övervintrat, utan också inhandlat nya pelargoner. Och jag är där hela tiden, tittar efter, pysslar om och blir mer och mer tant. Samt: jag tror att det är mina små barn.

Annonser
Explore posts in the same categories: tankar

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Skendräktig”

 1. Lisa Says:

  Vilka vackra blommor! Jag brukar inte gilla pelargonior, men dina ser speciella ut. Eller har jag också plötsligt blivit tant.
  Jag sitter här med min baby ”Bobo” över axeln mitt i natten. Han har gaser, som vanligt. För ett år sedan var jag i din situation. Om det är möjligt, fundera på att sätta in två embryon, Vi satte in två av utmärkt kvalité och ett klarade sig och blev till ett barn.
  Massor av lycka-till-kramar
  Lisa

  • tovalisa Says:

   Lisa, det låter ju jobbigt att vara uppe var och varannan natt för dig, men jag är så glad för din skull!
   Jag undrar bara hur mycket jag själv kan påverka antalet embryon som sätts in? Det här är ju vårt första äggdonationsförsök, finns det verkligen någon möjlighet att få tillbaka två med en gång?
   Jag kan ju inte tänka mig att våra oerhört dåliga resultat hittills påverkar klinikens vilja att ”riskera” tvillinggraviditet, det är ju helt andra förutsättningar nu, med friska ägg.

   Men jag hade inte tvekat en sekund att sätta in två. Jag måste nog fråga!

   Kram, och tack.

 2. Lisa Says:

  Vi gjorde ju äggdonationen utomlands, i Riga, Lettland. Där var det inga problem att få två embryon inatta om man ville det och om de bedömde att man skulle klara en tvillinggraviditet. Men vid vanliga IVF-försök i Sverige sätter de numera sällan in två, hur det är vid äggdonation vet jag inte. Men visst borde er historia spela roll, psykiskt har ni ju haft det jobbigt. På kliniken vi valde uppgav de att 65 procent lyckas vid första försöket, dvs ett tickande hjärta syns vid tidigt ultraljud. Har man väl sett det så är missfallsrisken låg. Att de redovisar en så hög siffra som 65 är för att de börjat sätta in två embryon oftare. Men chansen, risken för tvillinggraviditet är 15 procent när man sätter in två.

  Ja, lite jobbigt är det med nätterna. Sömnbrist och värk i armarna som håller honom. Men han skriker inte på natten, bara lite på kvällen. En del får kolikbarn som skriker i timmar varje kväll i månader. Jag inbillar mig att han är den lugna typen för att – min man är det, jag har varit lugn under graviditeten och att en äggdonator är en lugn person. Donera ägg är inget man får för sig bara så där. Var beredd på en sak vid föröket – efter eller strax innan insättningen måste du ta vissa hormoner eftersom din egen menscykel stängs av. Progresteron blev i alla fall jag väldigt trött av. Jag tog morgondosen, åt frukost och sedan ramlade jag i säng och sov som en klubbad säl i en timma. Eftermiddagsdosen gick bättre och var lägre och efter dosen på kvällen skulle jag ju sova. Hormonet måste tas i ca 12 veckor tills moderkakan och inte äggstockarna ansvarar för produktionen. Du har säkert hört om gravida kvinnor som är trötta i början av graviditeten. Jag antar att man vid äggdonation får högre dos än den normala för säkerhets skull – det är progresteron som förhindrar missfall!

  Har du frågor om äggdonation får du gärna kontakta mig på min e-post adress.
  Kram Lisa


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: