Frid i vårt hus

Vi har varit ganska mycket lediga den här julen, min man och jag. Jämfört med hur vi brukar ha det. Fast för säkerhets skull blev vi förkylda mellan jul och nyår båda två, inte så mycket jag dock som min man, som nu varit riktigt dålig i snart två veckor med feber och hosta. Han har för övrigt varit ledig i tre dagar tidigare under 2009. Men, vad jag märker hur mycket vi behöver ledigheten.

Vi har tillbringat ovanligt mycket tid tillsammans och jag har känt för var dag som gått hur mjuka vi blir mot varandra när vi inte är stressade. Sista dagen innan vi skulle börja jobba igen hade jag ångest och sa till min man att vi måste försöka behålla den här sinnesstämningen sinsemellan även när den stressiga vardagen kommer tillbaka. Och då ska ni tänka på att vi har inte ens några småbarn, vi har bara tuffa och krävande jobb båda två. Så in i helvete.

Nu är det fredagkväll igen, jag har tänt en brasa i öppna spisen och vi har en gudomligt vacker tulpanbukett i matsalen. Jag ska anstränga mig och försöka allt vad tygen håller att hålla kvar vid den avspända, varma och välbehövliga atmosfären som rått i vårt hus de senaste veckorna. Vi behöver detta något oerhört.

Annonser
Explore posts in the same categories: tankar

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Frid i vårt hus”

  1. Jenny Says:

    Vad härligt att ni haft en bra ledighet, utom förkylningarna då. Känner verkligen igen det där med stress pga jobb och hur det kan påverka relationen. Hoppas ni lyckas hålla kvar ledighetskänslan även under våren när det blir vardag igen. Kram.

  2. kapybaran Says:

    Skönt. hoppas ni lyckas hålla kvar känslan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: