Om äggdonationen

Tack för era fina ord de senaste dagarna, önskar jag kunde vidarebefordra dem till min vän som ska donera till mig, men hon känner inte till min blogg och så vill jag att det ska förbli. Jag fick lite frågor om donationen från bland annat Minnea, som undrade om vad som händer nu, tidsperspektiv och liknande. Vännen som jag tänker kalla Erika, har precis varit och tagit prover inför donationen. Jag antar att det är samma tester som inför en ivf, med diverse värden och smittsamma sjukdomar. Dessa ska ånyo tas om ungefär sex månader, innan man kan starta en behandling.

Flugans undrade varför man gör en korsdonation, det vill säga att Erika lämnar sina ägg till en okänd kvinna, och jag får ägg från en donator som jag inte känner. Det är med tanke på alla inblandade: föräldrar, donator och barn. Det finns ju trots allt ett genetiskt band mellan donatorn och det blivande barnet, och att ha det bandet i den nära bekantskapskretsen hade nog blivit – invecklat? Nu kan istället barnet om det vill i mogen ålder få reda på vem donatorn är genom att vända sig till sjukhuset. Men för mig och min man är hon anonym.

När donationskoordinaton fått svaren på proven Erika lämnat ska de, om proverna visar att vi kan fortsätta, träffas på sjukhuset för ett möte. Då tror jag att hon kommer ner till mig, hon bor 20 mil härifrån, och så följer jag med henne till Malmö och sitter i väntrummet under tiden. Annorlunda kommer det att kännas, att jag liksom är utanför hela processen. Men spännande och lite nervöst.

Annonser
Explore posts in the same categories: äggdonation

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Om äggdonationen”

  1. Loba Says:

    Men, det här är ju helt underbart! Gratulerar, både till äggen och till en fantastisk vän.

  2. Kapybaran Says:

    oj.
    dubbeloj.
    vilken människa! en riktig ängel.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: