Ja, vad ska man säga

Just nu pågår ett program på P3 där man diskuterar huruvida det är rätt att ensamstående kvinnor åker till Danmark och inseminerar sig. Och det är många, många som har åsikter i frågan. En del är riktiga idioter. Självklart är det människor som inte själva är ofrivilligt barnlösa som ringer in och säger att barn inte är någon rättighet. Att man ska acceptera fakta och inte vara så självisk om man nu inte har någon partner. Barn ska komma till världen genom en kärleksakt mellan två människor. Jaha? Alla provrörsbarn som kommit till världen borde inte finnas egentligen. Och det är så synd om barnet om det inte har två föräldrar. För självklart finns det inga lyckliga barn som lever med en ensamstående förälder av en eller annan anledning. En man som ringde in ansåg det var onaturligt med insemination och tyckte att det borde väl inte vara så svårt att hitta nån som man bara kunde bli gravid med på ett normalt sätt. Ragga upp nån på stan alltså, som varken förr eller senare får veta att han blivit pappa. Ja, det måste ju vara mycket bättre.

Annonser
Explore posts in the same categories: tankar

4 kommentarer på “Ja, vad ska man säga”

  1. S Says:

    Ja, enfalden är tyvärr väldigt självsäker och högljudd. Människor som tänker lite längre är alldeles för tysta egentligen. (Förutom i bloggar då;-))

  2. Minnea Says:

    Det intressanta är att det ofta är samma människor som gormar om att det är onaturligt, fel och dåligt för barnet att försöka få barn ensam är samma personer som skulle vråla högljutt om att abort är fel om man är ensamstående, eftersom det finns gott om barn som har det jättebra med ensamstående mammor…

  3. Minnea Says:

    Uhm… Den där meningen blev allt annat än begriplig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: