Hej…

Jag har haft ett helvete. Kan inte säga att jag mår bra nu heller men jag saknar er. Min mens var femton dagar sen nu i juli. Och även om jag vet att man inte kan bli spontangravid när man inte har några äggledare kvar så började jag ju fantisera. 15 dagar! Jag som alltid haft regelbunden mens. Tänk om ägget råkat hoppa från äggstockarna till livmodern och under tiden blivit befruktat. Tänk att kunna berätta detta för alla sköterskor och läkare vi träffat. Jag vågade inte ens nämna mina tankar för min man, för då kanske verkligheten skulle komma ikapp mig. Men sen vågade jag säga vad jag misstänkte, och han sa att han tänkt på precis samma sak. Vi höll varandras händer. Dagen efter kom mensen. Kan inte säga hur dum jag känner mig, och samtidigt förtvivlad.

Under tiden får jag hätska mail från min väninna som väntar barn i slutet av augusti. Hon som valde att skaffa barn samtidigt som jag berättade vår historia. Bara för att tajma. Jag vet inte ens hur jag ska bemöta dem, känner mig helt urlakad och tömd på svaromål. Hon undrar varför jag tagit avstånd från henne. Men inte ett ord om hur hon har svikit mig. Vi kommer nog inte att få göra fler försök, jag har tre nya cystor på äggstockarna och är så JÄVLA trött på den här sjukdomen. Men vi ska tillbaka till ivf-läkaren om två veckor, då får jag veta säkert. Fast de sa i maj, när vi fick fram vårt enda ägg, att det ändå var det sista försöket med egna ägg. På ett sätt har det varit skönt under sommaren att inte låtsas om våra problem, låtsas som om allt är som det ska.

Men jag saknar er nu. Och jag är så ledsen att jag inte orkat höra av mig på två månader, men jag har tänkt på er ska ni veta. Varm kram.

Annonser
Explore posts in the same categories: barnlöshet

8 kommentarer på “Hej…”

 1. Lisa K Says:

  Hej Tovalisa!
  Jag har klickat på din blogg varje gång jag varit inne på nätet, men utan resultat förrän idag. Tack för att du skriver. Om/när du orkar/vill kan du gå in på bebistillverkning.bloggagratis.se Vi är några som försöker/har blivit gravida genom äggdonation utomlands som skriver där. Du kan skriva frågor i kommentatorsfältet även om inlägget handlar om något helt annat.
  Kram Lisa

 2. Alma Says:

  Hej hej!
  Fy vad orättvist det kan vara ibland! Vem skulle inte börja tänka i de banorna, klart man gör! Lider med er och hoppas så att det ska gå bra för er!
  Kram

 3. MochM Says:

  Inte ska du väl be om ursäkt för att du varit frånvarande. Tycker ni gjort helt rätt som tänkt på annat och skött om varandra, det är viktigast av allt.
  Förstår också att ni trodde på mirakel då mensen var så sen. Bra det. Det betyder att hoppet finns kvar. Och det tror jag kan få en att orka nästan hur mycket som helst.
  Och du, din gravida väninna, henne tycker jag du ska sortera i föredetta-väninne-facket i fortsättningen. En vän som inte kan förstå är faktiskt ingen bra vän.
  Kramar m.

 4. Maria Says:

  Hej Tovalisa!

  Har tänkt mycket på dig också och väntat på ett inlägg. Vi finns här när du behöver oss men känn ingen press att du måste skriva.

  Hoppet är det sista som överger oss och tur är väl det men det är inget kul att bli lurad om och om igen.

  Vet hur jobbigt det är när vänskapen inte håller, har varit i en liknande situation.
  Jag har inget gott råd att ge, det låter som du har försökt förklara hur du mår och dina känslor kring hennes svek. Kan, vill hon inte förstå det så är det inte lätt. Skulle din man kunna prata med hennes man? Så löste vi det och håller nu så smått på att hitta tillbaka till varandra men som det var innan kommer det aldrig att bli igen och det gör ont.

  Jag vet att det låter som en klyscha att” bakom molnen finns det sol” men det är faktiskt sant och den kommer att lysa på er med en dag!
  Svårt att tro när man bara ser mörkgråa moln varje dag men ge inte upp, solen finns där.

  Var rädd om dig!

  Kram

 5. jenny Says:

  Har tänkt på dig en del och undrat hur du har det. Jag hoppas verkligen att det kommer en ljusning för er snart. Många kramar.

 6. Anna-Bell Says:

  FinaTovalisa,

  Det är inte rättvist, så är det. Fan.
  *kramar om*

 7. Alice Says:

  Jag lider med dig. Att vara ofrivilligt barnlös år ut och år in är hemskt! Att misslyckas med behandling efter behandling är hemskt! Förstår att du kände ett hopp när mensen var sen. Hoppet är det sista som överger människan och du ska inte känna dig dum för att du hoppades, du är mänsklig. Jag hoppas så på en ljusning för dig/er framöver. Ta hand om dig!

 8. Hanna Says:

  Har också hälsat på & undrat hur du haft det i sommar. Kan verkligen förstå att du haft det förjävligt & de är svårt att finna tröstande ord. Jag fortsätter att hålla tummarna för att just ert barn snart ska komma till er – oavsett om det blir via ett mirakel eller äggdonation eller varför inte adoption. 🙂 Stor kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: