Allt vilar i deras händer

Jag läcker blod hela tiden. Det droppar oavbrutet och det har gjort det sen snart tre månader tillbaka. Det känns inte så lovande om jag säger så. Min doktor sa ju till mig att vi skulle prova med en kort nedreglering den här gången, som omväxling.

Som de flesta andra har jag läst en del på nätet och sett att det går att prova med mildare nedreglering för att det ska vara lättare att väcka hormonerna igen, särskilt om man är svårstimulerad. Men nu har jag haft en lika tuff nedreglering som vanligt, om än (hittills) betydligt kortare tid, och senast på ultraljudet sa doktorn att det gör ju inget om nedregleringen drar ut på tiden, för det är bara bra för endometriosen.

Jag vet att det är bra för endometriosen med ett konstgjort klimakterie, men det är inte så intressant för mig. Jag undrar vad som är bra för äggen. Jag är beredd att stå ut med i princip vad som helst för att få en normal chans till att få fram ett enda ägg. Och nu är jag rädd att vi trycker ner alla hormoner som vanligt, att läkarna har glömt bort de tidigare resultaten med långa nedregleringar. Även om jag förstår att de nuvarande cystorna förstör chanserna under nästa hormonstimulering.

Jag är rädd att läkarna fastnar i instruktionsboken om hur man går till väga med endometriospatienter, och att de glömmer att vi har gjort två försök med traditionella endometriostillvägagångssätt. Ibland är jag rädd att de glömmer att jag har även opererat bort äggledarna på grund av sactosalpinx*. För dem är jag bara ytterligare en patient som sänker deras statistik, men för oss är vi världens viktigaste.

Flera gånger har jag frågat läkarna om det finns någonting jag kan göra själv för att öka chanserna, men fått negativt svar. Det är ganska frustrerande att inte kunna påverka själv överhuvudtaget, särskilt när jag vet att chanserna är minimala. Därför känns det tungt nu.

 

*Sactosalpinx – Säcktubaäggledare; äggledaren är vidgad, vätskefylld och igenvuxen. Äggledaren är funktionellt oduglig och opereras med fördel bort innan ivf-försök påbörjas.

Annonser
Explore posts in the same categories: endometrios, försök nr 3

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Allt vilar i deras händer”

  1. M Says:

    Usch vad jobbigt. Förstår frustrationen över att inte kunna göra något själv.
    Jag hejar på så mycket jag kan här på mitt håll.
    Varma kramar m.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: