Jag behöver er

Jag är ledsen idag. Jag ska in till ivf-avdelningen i Malmö imorgon, efter att ha sprayat i tio dagar. Om det ser okej ut ska vi börja stimulera snart. För sista gången. Jag börjar inse nu att oddsen knappt existerar. Vi har inte fått ut ett enda ägg tidigare vid äggplocken, och varför skulle det ske ett under nu? Jag kommer aldrig att få veta hur mitt och min mans gemensamma barn hade sett ut.

Jag har tårarna brännande bakom ögonlocken hela tiden. Och jag har ingen jag kan prata med IRL, för jag gjorde ett försök att dela med mig en gång och utgjöt mitt hjärta för en vän, och den vännen missbrukade det förtroendet så mycket en vän kan göra. Den här bloggen kom till för att kunna tala fritt ur hjärtat, ventilera allt jag behövde.  Men också för att förhoppningsvis få stöd från andra kvinnor i liknande situationer.

Jag ser att bloggen har många besökare varje dag, men det är få av dessa som lämnar en kommentar någon gång. Ibland hade det varit skönt att bara få någon typ av feedback, att man lämnar ett litet avtryck när man delar någons upplevelser. Jag vet själv att det är svårt att säga något vettigt till andra i deras motgångar, men jag tror inte att man behöver komma med Lösningen. Ibland räcker det att man vet att någon tänker på en.

Känner mig ganska liten och rädd för framtiden. Var är ni? Jag behöver er nu.

Annonser
Explore posts in the same categories: barnlöshet

9 kommentarer på “Jag behöver er”

 1. lillaknyttet Says:

  Jag känner igen känslan. Man känner sig så maktlös och liten när man inte kan påverka själv.

  Jag vet inte om jag syns i statistiken eftersom jag läser via rss, men jag följer med iaf. Och jag är dålig på att kommentera också. Oftast för att jag inte riktigt vet hur jag ska formulera mig. Men jag vill ändå stötta. Och jag håller tummarna för ägg.

  *kramar*

 2. Tingeling Says:

  Åh fan. Tårar av skam bränner bakom mina ögonlock. Jag är en av de usla – som inte missar ett enda av dina inlägg – men som varit eländig på att kommentera på senaste tiden.
  Jag skäms. Skämsskämsskäms.
  Jag tar till mig alltallt du skriver, jag tänker och vill säga, vill skriva.
  Just nu kan jag bara förklara mig med att jag tagit rejäla kliv ut ur IVF-träsket och mörkret och är snål och omtumlad av solen och livet utanför vilket gjort att jag haft svårt för att veta hur jag ska handskas med det som finns bakom – DEM som finns bakom.
  Jag känner med dig, jag VILL vara med dig, jag VILL stöda dig och jag vill inte tappa bort dig.
  Jag lovar, lovar, lovar att jag ska bättra mig och du, glöm inte för en sekund att vi FINNS HÄR! We hear you.
  Jättejättevarm och stödjande kram till dig, finaste Tovalisa.

 3. Lisa K Says:

  Ja, vi finns. Jag följer din blogg och andras eftersom jag själv försöker bli med barn. Jag och min man har försökt i tre år. Jag är snart 46 år och om 1-2 månader ska vi iväg utomlands för äggdonation. Det blir vår sista chans så jag känner igen mig i dig. Lycka till – mirakel finns.
  Lisa K

 4. Maria Says:

  Här är en till som skäms som en hund.
  Jag följer din kamp men är jättedålig på att kommentera.
  Känner starkt med dig och du ska veta att jag vet precis hur det känns. Det är skitjobbigt!
  Men du, läkarna skulle inte låta dig gå igenom en behandling till om de inte trodde att det fanns någon chans att den skulle lyckas.
  Håller alla tummar för gott resultat och önskar dig tro och styrka att orka gå igenom detta.

  Många kramar från en ”ivf-syster”

 5. Hanna Says:

  Hej! Jag är en av dem som har följt dig ett tag. Som du skriver är det inte alltid lätt att hitta ord till tröst, men jag tror att vi är många som har följt dig, tänkt på dig & hållt våra tummar. Vet ju hur otroligt jobbigt det är med hela IVF-karusellen, men kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att gå igenom allt & sen inte ens få ut några ägg. Skickar över en stor kram & en massa lycka till inför detta kanske sista försök. Hoppas, hoppas, hoppas! Kram Hanna

 6. M Says:

  Jag hoppas verkligen det gick bra för er igår. Och varför det ska hända nu när det inte gjort det tidigare? Ja varför inte?! Klart det ska hända nunununu! Du vet att jag hejar på er!
  Kram m.

 7. tovalisa Says:

  Tänk vad skönt det kändes att läsa era fina kommentarer. Tack så mycket!

 8. Anna-Bell Says:

  Jag är här, *räcker upp en hand*

  Jag känner med dig, förstår din våndan. Det måste vara fruktansvärt jobbigt att gå igenom en behandling och inte ens ha en chans att få tillbaka ett embryo. Så jäkla orättvist. Hoppas så på detta försök du nu har framför dig!

  Kramar!

 9. Jenny Says:

  Jag läser din blogg. Borde självklart kommentera mer. Har befunnit mig i barnlöshets/IVF-land och känner till frustrationen. Hade självklart inte dina problem dock. Hoppas, hoppas att det går vägen för dig den här gången och att du får några ägg. Håller tummarna hårt för dig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: