Tänk om

Imorgon är dag 1 i min nästa menscykel. Tur att man har någon som talar om det för en när man själv inte kan avgöra vad som är vad. Jag har haft en konstant blödning sedan förra mensen startade, tio dagar efter äggplocket. Sedan dess har jag ätit en karta p-piller för att hålla endometriosen stången till nästa ivf-försök. Idag ringde den mest moderliga och varma sköterskan av alla på avdelningen, och sa att det räckte med mens-eländet nu. Doktorn skulle skriva ut en annan sort p-piller till mig, som jag ska börja med imorgon. Den ska jag ta i tjugoen dagar och på den artonde dagen ska jag börja spraya Synarela. Då börjar vårt tredje och sista försök att få fram ett livsdugligt ägg.

Det är bara det att jag ställt in mig på att det inte går. Det kommer liksom inte ske ett underverk och plötsligt har jag tio utmärkta äggblåsor som innehåller toppägg. Eller? Jag skulle så förtvivlat gärna vilja bli överraskad. Att det plötsligt fanns några eller något ägg i mina äggstockar. Tänk om vi bara kunde få ett ärligt försök, ett embryo att återföra. Jag förstår ju av hela mitt hjärta att vi hade blivit besvikna om det inte hade fäst och försöket hade gått åt skogen, men det hade åtminstone inte känts lika slutgiltigt. Då hade vi kunnat försöka igen. Då hade vi inte behövt sätta allt hopp till en eventuell äggdonator. Det hade funnits en mikroskopisk chans att det skulle gå vägen. Tänk om.

Annonser
Explore posts in the same categories: försök nr 3

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Tänk om”

  1. M Says:

    Finaste Tovalisa. Tack för din kommentar hos mig, det betyder massor.

    Jag säger som vanligt – positiva tankar! Jag önskar av hela mitt hjärta att det ska gå vägen denna gång. Vi fick tredje gången gillt och ni är värda samma lycka. Jag önskar, hoppas och tror att det ska gå vägen för er!

    Varmaste kramarna,
    m.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: