Sista försöket, sa doktorn

Min läkare ringde till slut. De har haft ett möte om mig på sjukhuset och de har nu bestämt sig för att vi gör ett försök till. Funkar det inte att stimulera den här gången heller så tror de inte att jag kan producera ägg och då är det ingen idé att lägga resurser på mig. Det känns väldigt slutgiltigt alltihop, och lite ödesmättat för mig. Vi har nämligen ingen plan B.

De har nämnt äggdonation flera gånger på sjukhuset, men det känns fortfarande så avlägset. Vi måste tänka över fortsättningen, känner jag. Och vem vet, kanske blir det aldrig aktuellt. Kanske är det på det tredje det ska ske? Tredje gången gillt. Äggstockarna vaknar kanske till den här gången.

Det är bara det att jag har nu haft en blödning i nitton dagar, och det känns oroande. Det är under mensen endometriosen växer till. Vem har glömt stänga av kranen? Det bara droppar och gör ont. Jag äter en karta p-piller nu, vi bestämde att jag skulle börja med det direkt första blödningen efter äggplocket. P-piller kan hålla endometrios i schack, endometriosen som förstör och förstör.

Nu tyckte min läkare att jag skulle avsluta p-pillerkuren efter en karta och istället börja nedreglera och spraya Synarela dag 21 i nästa mensperiod. Frågan är hur man vet att nästa mensperiod börjar när den första aldrig slutar.  Jag känner mig lite uppgiven, och rädd. Det känns som om det inte är meningen att jag ska bli mamma.

Annonser
Explore posts in the same categories: försök nr 3

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Sista försöket, sa doktorn”

  1. M Says:

    Usch och fy vad det gör ont att läsa dina ord, men jag tänker fortsätta vara positiv och stämma in i ”tredje gången gillt”. Det gick för oss, det ska gå för er också. Jag hejar på er!
    Varma kramar m.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: