Ja visst gör det ont..

Idag önskar jag att jag aldrig hade gått upp ur sängen. Att jag aldrig hade åkt till jobbet och satt igång datorn och öppnat min mail. Och i synnerhet att jag inte läst mailet som min allra bästa vän skickat igår kväll. Den enda människan jag berättat om vår ivf för.

Jag ville inte veta. Jag vill fortfarande vara ovetande om att hon är gravid i 13:e veckan. Medan jag läste brevet fick jag en brännande känsla i magen och jag fick bara springa in på toaletten innan raset kom. Nu sitter jag här och har precis svarat på hennes brev, jag skrev bara ett jättestort grattis och förmådde inte få ur mig något mer.

Jag har ju ytterligare en vän som är gravid för andra gången, vars graviditet jag fick reda på en månad efter vårt första misslyckade försök i somras. Det kändes tungt då också. Men det går inte att jämföra med detta. Det känns som om jag bara trampar vatten medan jag sjunker längre och längre ner i dyn och andra står torrskodda på land och tittar på. Nu har jag ju halkat ännu längre ner. Nu har jag ju ingen jag kan prata fritt med om mina rädslor och min ilska och mina förhoppningar. Dessutom vet jag ju nu att sannolikheten att jag kan producera några ägg har minskat till en mikroskopisk bråkdel.

Jag vet inte vad jag ska göra. Och ikväll ska vi gå ut med jobbet. Gå på lyxkrog och äta och dricka fantastiskt gott. Där får jag sitta och spela glad och låtsas att jag bryr mig det minsta om hur maten smakar eller vilket vin vi dricker. Hur mycket är det tänkt att man ska klara av? Det känns som om jag ska kräkas.

Annonser
Explore posts in the same categories: barnlöshet

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Ja visst gör det ont..”

 1. Tingeling Says:

  AJ! Det gör fysiskt ont i hela mig när jag läser din text. Det gör ont av igenkännande, av minnen, av glimtar från mitt eget liv.
  Det finns inga ord för att beskriva hur utanförskap känns, utanförskap i det som är det största och viktigaste i livet, det man allra hetast önskar sig.
  Det är klart det gör ont att se på när alla andra får det man så hett önskar sig.
  Man känner sig ensam, utsatt, lämnad.
  Samtidigt ska man kämpa med att inte visa det, utan orka vara stark och gratulera när man bara vill bryta ihop.
  För dig måste det vara extra tungt i och med att du anförtrott dig till denna ena vän och så händer detta.
  Jag önskar det var något jag kunde göra eller säga.. eller att vi bodde närmare så jag kunde komma över med nåt gott att äta och dricka och prata hela natten.
  kram.

 2. M Says:

  Säger som Tingeling, det gör ont i mig att läsa dina ord.

  Jag kan inte säga ”jag förstår”, för fullt ut gör ju ingen annan än du och din man det. Allas situation är olika och jag har känt som du under resans gång. Men min resa har ju slutat väl (än så länge, peppar peppar…) och din är inte över. Så jag vet inte riktigt hur jag ska skriva för att få dig att må litelite bättre. Vill ju så gärna att du ska må fint igen.

  Jag hoppas du kan få ut lite välbehag av kvällen. Om inte, måste du verkligen gå? Det är starkt av dig att göra det. Jag vet att jag det senaste åren blivit mer och mer inbunden och tackat nej till mycket för att jag inte orkat låtsas. Förmodligen inte rätt sätt egentligen. Det är nog bättre att försöka, så som du gör.

  Sköt om dig och må bättre snart!

  Kram m.

 3. Pez Says:

  Du beskriver så väl den brännande känslan i magen som man upplever vid nyheter av detta slaget. Det är banne mig inte lätt, på något sätt kanske skönt att det var över mail så att du kunde få ”rasa ihop” lite innan du samlade krafter och skrev ett svar.
  Många kramar

 4. Alma Says:

  Usch lider med dig! Vet hur jobbigt det är!
  Skickar massor av styrkekramar!!


 5. […] få, utvalda, som jag umgås med. Den äldsta och närmsta av dessa vänner var C, som skickade mailet till mig i förrgår. Hon var den som jag alltid delat allt med, som jag haft hemligheter […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: