Annandagen / 71:a nedregleringsdagen

Det är annandag jul. Tänk, om tre veckor är vi hos doktorn och får reda på om vi kan börja med spruthistorien igen! Av de tre månadernas nedreglerande återstår endast ca 21 dagar. Jag som brukar vara så glad för julen längtar bara framåt. Till mitten av januari. I höstas tänkte vi här hemma boka en resa till en varm, vacker, soldränkt plats i februari-mars, men vi avstod. För att jag tänkte att vi kanske var mitt uppe i en behandling då, kanske t.o.m en graviditetsbörjan.

Det känns så förmätet nu när vi närmar oss den perioden, det förstår väl vem som helst att så lätt är det inte. Om inte förra ivf:en resulterade i några ägg kommer kanske inte nästa vara mer framgångsrik. I höstas kändes det så långt fram att prata om januari, så då var det inga konstigheter att tänka sig en bättre avslutning på ivf nr 2 än den första. Men nu… Nu kommer scen-nerverna upp till ytan. Att stå på första parkett och försöka lyckas med uppgiften. På något sätt, även om det känts som en sjukt lång tid, har det ändå varit en viloperiod att bara spraya, spraya, spraya medan alla andra gjort sina försök. Jag har ju åtminstone inte kunnat misslyckats med sprayandet, men hade vi gjort försök under tiden hade vi kunnat misslyckas.

Jag vet. Att det här inte är ett konstruktivt sätt att tänka på. Men det finns mycket man inte trodde man skulle göra/tänka innan man började med ivf-levnadssättet. För det är ett annat sätt att leva. Det är strukturerat, schemalagt, bevakat, samvetsnoggrannt jämfört med att skaffa barn ”på en räkmacka.” På det vanliga sättet. Om de visste hur bra de hade det.

Annonser
Explore posts in the same categories: försök nr 2

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: