Tre lååånga månader

Nu har jag sprayat Synarela i åtta dagar, bara åttiotvå dagar kvar tills jag får komma ut ur klimakteriet igen. Just nu känns det olidligt länge, först i mitten av januari får jag påbörja hormonstimuleringen. Inför vår första ivf-behandling nedreglerades jag i två månader, den här gången i tre och anledningen är att man vill försöka få bukt med endometriosen som annars är i vägen och förstör ivf-försöken, som sist.

Jag var inne en vända på sjukhuset i början på veckan, på gynakuten. Mådde fruktansvärt illa och hade ont i magen och samtidigt en djävulsk huvudvärk som aldrig släppte. Någon som har provat att ligga över en toalettstol och kräkas med ett färskt snitt längst ner på magen? Det gör ont. Man tror att hela såret ska spricka upp. Blev orolig att jag mådde så dåligt för att det var någon inflammation i snittet eftersom det är väldigt svullet nedanför, mycket mer än förra gången. Men när vi kom in var alla prover bra och läkaren tyckte magen såg fin ut, efter omständigheterna. Möjligtvis att jag inte tålde morfinet längre, så det har jag slutat med nu.

Tiden börjar gå långsamt nu. Det är så klart fortfarande skönt att jag har operationen bakom mig, det var ju ändå det viktigaste steget framåt, men nu har jag liksom ingenting att hänga upp mig på, ingenting händer nu förrän jag ska få börja med sprutorna i januari. Tre månaders nedreglering känns som en väldigt lång tid.

Annonser
Explore posts in the same categories: endometrios, ivf

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: